Indián Tábor

Főoldal Eseménytár Táborok Kurzusok Könyvek Egyéb Témák


Indián Druida Túlélős


Indiánosdit játszok?

Nem játszok, halálosan komolyan csinálom.
Igazából, nem is az indiánok érdekeltek, csak jó téma a ráhangoláshoz.
Fiatalkoromban érdekeltek az indiánok, de ennek most nem sok köze van ehhez, hiszen, nem a téma a lényeg, hanem a ráhangolás.
Nem a szokásaik érdekelnek, vagy a kultúrájuk, hiszen ezeket közben úgy is megismerem, nem kell célként ez sem.
Semmilyen cél nem kell, csak a ráhangolás, ami megnyit dimenziókat.
Csak úgy csinálok, mintha érdekel egy téma, és foglalkozok vele mindhárom szinten.
Igen testi, lelki, és szellemi szinten.
Ez a lényeg a ráhangolásnak, a téma, csak az induláshoz kell.
„Hasonlót a hasonlóval” ismételgeti a mágikus tudatosság.
Nem kell pontosan lemásolni semmit, hiszen az már akkor másolás, magolás, dogma.
Lássam meg a mindennapokban hasonlóságot.
Igy lesz indiános öltözék, sátor fegyver, és az is bejön, amire nem is gondoltam.
A módszer beszélgetést, elemzést hangsúlyoz, de nem állok meg azért mert mások ezt nem értik,
 vagy nem hajlandóak beszélgetni erről.
Egyedül is végig csinálok mindent, hiszen én fejlődni akarok mindhárom szinten, dogmák nélkül.
Szoktak csatlakozni, szoktak lemaradni, szoktak kifogásokat találni, és szoktak támadni.
Ezzel magukat gátolják, mert én megyek tovább. Ráhangolódok,  elemzek gyakorlok, tapasztalok.
Legfeljebb nem osztok meg mindig mindent mindenkivel.

Indiánok a fényligetben

A szertartást vezető indián sámán négy irányba fújta ki a kalumet füstjét. A tisztító füst jelével hívta a segítő szellemeket. Következőben lefelé és felfelé is fujt a füstből. Ég-föld erőit kérve. Körbevitte a kiáradás energiáját, hogy a körben állók könnyebben ellazulhassanak.. A körben állók egymás után felvették a dob ritmusát, a révülés eléréséig… Manitu legforrób időszakában/nyár közepén/ a Fény völgyében összejött néhány medicine man /gyógyító sámán/ Többfajta törzs szellemi emberei képviseltették magukat, hogy együtt gyakoroljanak, és egyesítsék az erőt. változatos öltözék és fejdíszek színesítették a tábor hangulatát. Harci gyakorlatokkal erősítették testüket. Ijászat, és dobófegyverek mellett a céllövészetben is tesztelték képességeiket. A közös gyakorlatok során lelkük egy nagy egészbe forrt össze, hatalmas lelkierőt kölcsönözve mindenkinek. A szellemi gyakorlatok, dobolások megnyitották érzékelésüket a természet ereje felé. Értették az állatokat, beszélgettek a fákkal, nyitottak lettek a világra. Gyógyító módszereiket hatékonyabbá tették szellemi segítőik által. Túlléptek a test korlátain, nem gátolta őket a lélek gyengesége. A szabad szellem töltődik fel erővel. Igy lépnek az érzékelések dimenziójába. Ráhangolódásképp elvonuláson vesznek részt, ahol megérzik a természet közelségét, sőt eggyé válnak azzal, így tapasztalják, hogy minden a természet része, tehát természetes egység. A szellemkapun átlépve szétszórt lélekrészeiket egységesítik, majd a harcos szellemet tapasztalják meg. Szellemharcos technikák segítenek a betegség démon legyőzésében, majd dobófegyverekkel eggyé válva irányítják azt a cél felé. Kenuban evezve lehetőség van a vizelem erejével, rezgésével, hullámzásával dimenziókat érinteni kapuk nélkül. Tapasztalták, hogy amikor nincs korlátozva a tudat a feléjük hajított dárda is kikerülhető, vagy akár a röppenő nyílvesszőt is könnyedén kettévágják ilyenkor. Szellemcsónakban utaztak a dob ütemére különös dimenziókba. Nem egy amerikai indiánfilm részletei ezek, hanem a Kisvárdi Taiki klub indián sámán tábori élményei. A harmadik nyári tábor különleges indiános keretet kapott, a hagyományos Taiki jitsu módszerek mellé. Az ősi tudás egy forrásból fakad, ezt tapasztalhatták a táborlakók. Gyógyító gyakorlatok, és önvédelmi alkalmazás terén is hatékonynak bizonyult a szellemi erő. Taiki shaman beavatásuk lehetővé teszi az önálló hatékony munkát, és gyakorlást. Scyta Pap Miklós

A tábor leírása és ajánlott eszközök:

Az indián tábor nomád jellegű luxus nélkül. Sátrat hozhattok, de lesz néhány indián jellegű tipi. Túlélő tábor végzettek a szabadban füvön alszanak, vagy farkasként vadásznak éjszaka. Másoknak hálózsák, polifon ajánlott. hozzatok tüzes vizet, seritalt, Szúnyog kullancsriasztó ajánlott. Zseblámpa nem árt.

Indián stílusú öltözék fontos. ne vegyél jelmezt, hanem egyszerűen olcsón csinálj valami hasonlót. Nézz szét a neten, vagy kérdez. Eszközöket barkácsolunk. nyakdísz, nyaklánc, tomahawk bőrözése, mellvért, ha hozol anyagot hozzá, vagy időben kérsz segítséget.

Sámándob, csörgő a szellemek ébresztésére. Kaja a végére, mert nem akarunk enni, nem leszel éhes ha jó a csapat rezgése, de azért hozzatok valamit. indián sátor, vagyis tipi a taikisok részére elvonulás céljára volt ajánlott. egy személy könnyedén viheti magányos révülésekhez a természet egységét megtapasztalni. rudak nélkül is felakasztható, és cövekkel feszíthető, de teleszkópos, vagy összedugható rudak esetén is szállítható szerkezet. farudakat igy nem kel minden sátorállításkor kivágni, igy nem bántjuk az erdőt, amihez eggyéválni készülünk. táborozás esetén akár három személynek is férőhelyet biztosít. vásznat olcsón szerzünk taikisok számára, a rudakról meg előző levélben informáltam az érdeklődőket. egy kemping sátor lehet olcsóbb, de a hangulata teljesen más. ezért készülünk indiános kellékekkel is.

Ajánlások

Zenék: